Is uw tuin klaar voor de zomer?

klaproos

Het is nu bij uitstek dé tijd om uw tuin zomerklaar te maken!

Er komt een prachtige zomer aan. Iedereen wil naar buiten, ook het tuinieren begint weer te kriebelen. Hoog tijd om de tuin in te duiken. Met onderstaande handige tips maakt u uw tuin, terras en gazon klaar voor een nieuw seizoen!

Vrijblijvend advies bij u thuis voor het onderhoud van uw tuin

Wie meer wil weten over een optimale tuinvoorbereiding kan vrijblijvend advies vragen. Ik kom persoonlijk bij u thuis om samen met u uw tuin te bekijken en te bepalen wat nodig is om uw tuin gereed te maken. Hieronder tips hoe u uw tuin kunt voorbereiden. Na het opvolgen van deze tips is ook uw tuin helemaal klaar voor de zomer! 

  1. Onkruid verwijderen; Door de lentezon groeien de onkruidsoorten gestaag en vormen deze al bloemen en zaden. Wees verspreiding van het onkruid voor en start met wieden van onkruid.
  2. Snoeien; Maart is de ideale maand om hortensia’s en rozen te snoeien. Hiermee bevordert nieuwe groei, niet alle taken wegsnoeien.
  3. Gazon; Gras begint al te groeien vanaf 5 á 6 graden. Met de huidige temperaturen is het tijd voor de eerste maaibeurt. Na het maaien kan de grond worden bemest.
  4. Voorjaarsbollen en bloemzaden; Voorjaarsbollen maken de border tot een vrolijk lentefestijn. Plant op tijd verschillende zomerbloemzaden in de tuin.
  5. Bewateren; Door het (warme) lenteweer droogt de grond snel uit. Bewater daarom de grond en planten goed. Doe dit het liefst in de avond zodat de planten en bladeren niet verbranden.
  6. Vijver; Naast het onkruid gedijen de waterplanten en algen in de vijver ook uit. De ideale tijd om de vijver en pompfilters schoon te maken en de afgestorven delen bij waterplanten te verwijderd.
  7. Terrasklaar; De tuinmeubelen kunnen weer naar buiten. Controleer de schutting en tuinhuis, en met een hogedrukspuit spuit je de terrastegels en tuinmeubels weer prachtig schoon.
  8. Maart roert zijn staart; Na een aantal dagen prachtig weer kan de nachtvorst zomaar weer inzetten. Let daarom op de weerberichten voordat je de snoeischaar oppakt.

Interesse om uw tuin zomerklaar te maken?

Wilt u advies voor het onderhoud van uw tuin? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Meer informatie over Tuinen >>

 

Delen: